Informatie over ADHD

Neurodiversiteit heeft de toekomst

Neurodivergent denkende mensen zijn de toekomst

Er verschijnen steeds meer artikelen over neurodiversiteit en een positieve kijk hierop. Iets wat ADHD’ers al heel lang weten maar eindelijk ook doordringt tot de maatschappij; Neurodivergent denkende mensen zijn de toekomst!

Het komt erop neer dat mensen met ADHD, dyslexie of autisme op een andere manier denken. Ze denken sneller, conceptueel, overzien het grotere plaatje en zien snel wat er moet gebeuren. Hierdoor zijn ze instaat op problemen sneller en beter oplossingen te bedenken en snel te handelen (onder grote druk). De wetenschap heeft altijd mensen met ADHD, dyslectisch en autisme als een “probleem” gezien. Terwijl al lang bekend is dat zij kwaliteiten hebben waar bedrijven handig gebruik van kunnen maken.

De recente artikelen waaronder ook in het NRC zijn eindelijk de erkenning voor ADHD’ers waar zolang op is gewacht. Wij zijn niet dom, nutteloos of een probleem maar een asset voor de maatschappij. Hopelijk leidt dit ook tot veranderingen op scholen en bedrijven waarbij een ADHD’er niet in een keurslijf wordt gestopt maar kan leren en werken op de manier die het best bij een ADHD’er past. Dus geen kantoortuinen en grote klassen meer maar een omgeving waar wij ADHD’ers kunnen excelleren; kleine klassen en studieruimtes voor studenten met ADHD en thuiswerken of de vrijheid hebben waar je wilt werken voor een werknemer met ADHD.

Er is nog een lange weg te gaan maar dit is een grote stap en hopelijk een andere en positievere kijk op het hebben van ADHD.

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner