ADHD awareness maand
Informatie over ADHD

Oktober = ADHD awareness maand

ADHD awareness maand

Oktober is ADHD awareness maand. Deze maand is door enkele grote (Amerikaanse) ADHD gerelateerde organisaties in het leven geroepen om aandacht te vragen voor mensen met ADHD. De bedoeling is om het hebben van ADHD op een positieve manier te benaderen. In deze maand worden verschillende events gehouden speciaal voor mensen met ADHD. Hieronder heb ik er een aantal op een rijtje gezet.

Online Events

Webinar voor vrouwen met ADHD

Er is op 20 oktober een webinar voor vrouwen met ADHD. Deze webinar wordt georganiseerd door ADHD Europe. Er zal dieper worden ingegaan op het hebben van ADHD als vrouw. Resultaten van onderzoeken worden besproken. Maar ook hoe vrouwen elkaar kunnen helpen om te gaan met het hebben van ADHD. https://broadcastingadhd.eu/events/women-oct-2021

ADHD awareness conferentie

Van 4-6 november wordt een internationale conferentie gehouden over ADHD. Deze zal virtueel plaatsvinden. Op deze conferentie zullen coaches, psychologen, professoren, influencers, schrijvers en mensen van verschillende ADHD-organisaties komen spreken. Erg interessant als je wilt weten hoe de stand van zaken is op dit moment in de wereld van ADHD. Helaas is het niet goedkoop. Zonder lidmaatschap van een aangesloten organisatie kost het 180 dollar.

Lets’s talk ADHD & Behaviour webinar

Een online event georganiseerd op 27 oktober door een Engelse organisatie (Bibic) die kinderen en jongvolwassenen helpt met ADHD. Claire Williams, een therapeut van de organisatie zal vragen beantwoorden over ADHD. Hoe om te gaan met de negatieve effecten van het hebben van ADHD als die er voor jou zijn bijvoorbeeld. Ook zal ze praktische tips geven om deze effecten te verminderen. Het event is gratis.

Pathways to care for ADHD

ADHD Europe organiseert op 28 oktober een webinar voor professionals. Dr. Blandine French heeft een toolbox ontworpen voor psychologen, huisartsen en coaches om ADHD beter te begrijpen. Dit event is gratis.

Geen Nederlandse events

Helaas zijn er geen Nederlandse webinars of events te vinden die speciaal voor ADHD-awareness maand worden georganiseerd. Persoonlijk vind ik dit erg jammer. Ik had verwacht dat er wel organisaties als ADHD-Centraal of ADHD-Centrum Nederland iets zouden organiseren. Zoals ik al in dit artikel aangaf loopt in Nederland de informatievoorziening over ADHD nog achter. Helaas is dit ook weer een goed voorbeeld hiervan. Hopelijk is er volgend jaar wel voor Nederlandse ADHD’er genoeg te kiezen aan events in eigen land.

Hier nog even alle organisaties op een rij:

AACAP

ADHD Europe

CHADD

ADHD-centraal

ADHD-Nederland

Bibic