lifestyle

Review: verzwaringsdeken van bamboe

Verzwaringsdeken

Zoals al eerder in dit artikel heb geschreven ben ik zeer te spreken over verzwaringsdekens. Uit steeds meer onderzoeken blijkt dat deze dekens echt baadt kunnen hebben bij het verbeteren van je slaap. Ook ik zelf maak al twee jaar gebruik van een zwaartedeken en ben er zeer tevreden over.

Gevraagd voor review

Aangezien veel ADHD’ers vaak problemen hebben met slapen ben ik gevraagd door Slaapwijsheid om een verzwaringsdeken gemaakt van bamboe uit te proberen en daar een review over te schrijven. Slaapwijsheid is namelijk een bedrijf dat advies geeft over producten om beter te slapen. Zelf heb ik een aantal verzwaringsdekens van katoen dus ik was zeer geïnteresseerd om deze deken van bamboe te mogen testen.

Calmzy bamboe deken

De deken die ik heb getest was 11 kilo zwaar met de afmetingen 150 x 200 cm. Ik ben zelf 65 kilo maar dekens onder de 10 kilo voelen voor mij ligt aan dus dit was perfect. De deken is gevuld met glaszand wat in 300 vakjes is verdeeld. Hierdoor wordt het gewicht perfect verdeeld over de hele deken. De bamboe zorgt ervoor dat vocht wordt opgenomen en omdat het goed ventileert kan het de warmte goed geleiden.

Mijn ervaring na twee weken gebruik

Wat mij meteen opviel was dat de deken niet warm aanvoelde tijdens de nacht. De verzwaringsdeken van katoen die ik zelf gebruik wordt snel té warm en na de winter haal ik deze daarom van mijn bed. De deken van bamboe heeft dit probleem niet. Ik werd niet een keer bezweet wakker wat met katoenen dekens wel het geval is. Omdat de deken “ademt” en daardoor luchtig aanvoelt is het wel raadzaam een extra deken erop te leggen tijdens koude nachten.

Om te kijken wat het effect van de deken was op mijn slaap heb ik mijn slaap geanalyseerd via mijn smartwatch. In de tijd dat ik niet onder een zwaartedeken lag had ik een gemiddelde score van 76 en na twee weken de deken van bamboe te hebben gebruikt een score van 83. Het verschil met de katoenen deken was kleiner (80) maar toch nog een verschil van drie punten. Echter kan ik de katoenen deken maar een paar maanden gebruiken want daarna is deze te warm om onder te liggen.

Conclusie

Het grote voordeel van de Calmzy bamboe deken is dat ik de deken het hele jaar door kan gebruiken omdat deze deken veel beter ademt en warmte geleid dan de katoenen dekens. Omdat de deken niet te warm is slaap je ook nog beter. Kortom, na twee weken de Calmzy bamboe deken te hebben uitgeprobeerd dan ik zeggen dat ik er echt positief over ben. Dat ik nu een verzwaringsdeken het hele jaar kan gebruiken is echt fantastisch. Ik kan deze deken dan ook vooral aanraden voor mensen die het snel te warm hebben of zweten in bed.

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner